Pages

Sunday, 27 February 2011

kisah di sebalik bantal anda..

bismillah.. 
hari ni aku nk citer pasal bantal pulak.. jom tgok...ape ciri2 korang ngn bantal..




1) Memeluk Bantal Cool
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni.Penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal Twisted Evil
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal Razz
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki Shocked
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn orang ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal Rolling Eyes
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya bantal Laughing
Kasihan betul... pergi kedai belilah satu



p/s jgn percaya sgt ape yg korang bace nih.. hahaha...


Assalamualaikum semua...zasss...~~

Wednesday, 23 February 2011

suka duka kehidupan


bismillah..


Hari ni aku nak kongsi ape yg aku tgh pikir dlm pale hotak aku nih.. hahha
perangai kebiasaan org dah kawen mcam2 jer..ini yg aku imagine je la tapi xsemua kot macam ape yg aku cakap kat bawah ni nnti:


Sebelum tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuahx3..
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau lah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:


6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana!!!


Balas SMS: 


6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..


Dating process:


6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: yelahx3!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Balik kerja:


6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):


6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..


Telefon:


6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:


6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:


6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!


Baju baru:


6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancang Holiday:


6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


Tgok TV:


6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE TAK..

hahha....jangan buat macam yg sy sebut d atas ni eii sumer.. 

adegan2 d atas adalah rekaan semata..




moral of the story
1.sayangi la isteri anda sampai bila2
2.bagi yg bakal kawen tu bersedialah untuk menghadapi alam rumahtangga
3.tolong menolong la dalam hubungan suami isteri (aku lom kawen cmne leh ckp cmni.. haha)
4.sentiasa jaga hak masing2 dlm hubungan
5.menjaga perasaan psgn anda..
6. post ini sedap d baca sambil mengorek sisa2 makanan kat celah2 gigi anda..hahahha.


Sekian dari MG....Assalamualaikum wbt....zassss... mau makan telur rebus separuh masak...dan d masak atas sobah aku yg serbaguna nih.. haha..bye..
Laughing Laughing Laughing 

Tuesday, 22 February 2011

Kisah lelaki merokok...

ini bukan contoh lelaki yg buaya darat k.. hehhe
pesanan untuk lelaki merokok..
bismillah...

ermm...lelaki merokok.?? susah nk tinggalkan habbit tu mmg susah bagi perokok tegar..(aku bukan perokok tegar k.. hehe)
tapi ada yg dapat berhenti kalau semangat untuk berhenti merokok kuat..haaa..yang ini betol..

tapi aku hairan la kenape kbykan perempuan x suka pd lelaki yg merokok....terok sgt ker lelaki yg merokok??
dan biase nya pompuan mesti nk cari lelaki yg x hisap okok. (xsemua la ade sebilangan kecil jer kot)


tersebutla kisah sepasang kekasih,,,,

si pompuan nih mmg x suka ngn lelaki yg merokok,
tetapi boyfren dia minta kt awek dia tu bg la peluang dia try nk behenti merokok..
lelaki itu bukan nya mintak benda berat pun just bg dia peluang je.
tetapi tanpa pikir panjang si awek pun berkata ngn boyfren dia "SAMPAI SINI SAJE HUBUNGAN SY NGN AWAK" huhuh sedih2 gile2 la boyfren dia...kecewa sgt laki tu ngn sikap awek dia sampai snggup putuskan hubungan..

tetapi walaupun sedih yg teramat sgt lelaki itu masih bersemangat jugak untuk berhenti merokok untuk tunjukkan pada awek dia yg dia snggup wat ape saje utk buktikan cinta nya pada awek dia..

pompuan tu pulak setelah meninggalkan boyfren dia berikhtiar untuk carik pengganti sepeti apa yg dia mahu iaitu nak carik lelaki yg x merokok.. setelah lama mencari akhirnya si gadis bertemu la dgn lelaki yg d impikan..

her new boyfren ni mmg x merokok..jambu sikitla ade iras2 Brad  Pit (ade membe perasan macam dia nih)..hahaha..
si pompuan ni hidup bhagia la dgn si lelaki yg hanya x merokok itu tanpa mengkaji perangai dan tingkah laku si lelaki itu..

setelah hampir setahun bercouple ..pd suatu hari boyfren dia ajak clash dgn alasan si awek ni tadi x cukup bagus bagi dia...hahhaaha..
rupa rupanya lelaki x merokok itu yang sgt2 di dambakan oleh si perempuan itu tadi ialah BUAYA DARAT..mmg betol2 rase hensem la mamat nih..cess...hampeh...rase best..poyo..(hahaha)

si perempuan tu ape lagi frust gila babi la. menongeng wooo...hampir hampir nk bunuh diri pulak tu..dasyat..
tapi si pompuan ni masih lagi d sayangi oleh Allah..alhamdulillah dia x jadik bunuh diri nk gantung diri dalam bilik..(p/s jgn cube2 nak bunuh diri bile frust) hehehe..

dan si perempuan ni tadi menyesal dgn sikap dirinya yg x berfikir panjang membuat pilihan dalam mencari psgn hidup dan juga x kaji latar belakang lelaki itu...(baru nk nyesal) ambik kau.. :D

dalam keadaan yg sedih2 itu si pompuan ni tadi teringat ngn kekasih lame dia (ex bf) iaitu lelaki yg merokok yg dia putuskan pada awal cite ni tadi...

tanpa membuang masa awek tu pun cuba menghubungi ex-boyfren dia tu..tut...tut..tutut...bunyi dia call ex bf dia....tetapi lelaki tu tgh sibuk sangat2 tu x leh nk angkat tpn dia (jeng2 mesti ade sesuatu nih)..dan aku pulak menaip sambil nyanyi lagu trouble is a friend...lalalalalalla...(ni xmasok lam cite ni k):D

di sebabkan si lelaki itu x angkat talipon, si awek ni tadi ambik keputusan g umah ex boyfren dia tu..dia terus memecut keretanya dengan speed supercharger twin turbo jenama N.O.S ..pehhh laju tu beb.. haha....
sampai jer kat umah lelaki tu alangkah terkejutnya si awek ni tadi rumah lelaki tu sibuk dgn majlis perkahwinan. :(.

si pompuan pun terus carik lelaki tu kt dalam umah...rupa rupanya hari itu ialah hari pernikahan lelaki itu dgn pilihan hati nya...sekali lagi pompuan kecewa..

akhirnya dia berjumpa gak ngn ex bf dia tu terus meminta maaf atas apa yg dia lakukan ke atas ex dia tu...
lalu si lelaki tu berkata "awak sebenar nya saya dh lame maafkan awak dan saye pon masih syg awak dan saye dah pun BERHENTI MEROKOK sperti apa yang awak nakkan...

lalu jawab perempuan itu "tapi kenapa awak kawen ngn org lain walaupun awak kata masih syg kt sy???"

lalu lelaki itu pun jawab:
""awak saye mengaku saya mmg sayang awak sgt2 dan sy pon berhenti merokok sbb nk buktikan cinta sy pada awak, dan jugak awakla satu2 nya org yg plg saya cintai dulu...tapi di saat2 kesedihan saya dimanakah awak menghilang? dan juga saya dapat tau awak ada kekasih lain... pada saat itu isteri saya ni la yg berada di sisi saya memberi semangat kpda saya untuk meneruskan hidup walaupun dalam keadaan kecewa.. dia jugala yang mengajak saya kembali ke jalan yg d redhai Allah, dan juga menjadi penghibur ketika susah senang walaupun dia sibuk dgn bisnes nya...dan dia jugala yg terus memberi dorongan supaya terus berhenti merokok...dan saye mengaku sy mencintainya lebih dari dari sy cintakan awak dulu..kerana keikhlasannya membantu sy dalam pelbagai masalah..sy sgt2 bersyukur dapat pengganti awak yg lebih bgus daripada awak.. sorry...biarla kita hanya bekawan sampai bila2 semoga awak akan dpat lelaki yg sesuai untuk awak..""

haaaaa... begitula kisah nya kawan2...leh jadik penulis novel aku nih...hehhe perut tgh kenyang lagi makan ngn bob ngn zam tdi tu byk idea nih..

ape2 pun mari kita tgok moral dari cite d atas:
1. jangan la anggap semua lelaki merokok ni sume x baik
2.jangan pandang sesuatu dari segi luaran sahaja dalaman nya tidak.
3janganla membuat keputusan terburu2 dan mengikut perasaan semata2
4.jangan lupa SAYANG lebih ngn awek@pakwe kamu yer. lagi2 klo dh kawen sayangila suami/isteri anda sebanyak2 nya..
5.terimalah pasangan kita seadanya kelemahan dan keistimewaan nya..
6.bimbing la pasangan anda ke arah kebaikan..
7.bgi kawan2 yg merokok tu sile berusaha utk berhenti k termasuk aku la.. hehe
8.cite ini sedap d bace sambil mengorek telinga pakai cotton buds sampai ke gegendang telinga anda..hahahahha..

sekian dari MG.. terima kasih krn sudi bace k.. Assalamulaikum wbt..







Monday, 21 February 2011

PERSEPSI PEREMPUAN

Sekadar bicara kosong..
ini ialah contoh lelaki persan kacak hahaha
bismillah....

kalau lelaki kacak tetapi pendiam,
perempuan akan kata "wow!! cool" (yeker)

kalau lelaki tak kacak tetapi pendiam,
perempuan akan kata "Hek Eleh Perasan Bagus la mamat nih" hahha...

kalau lelaki kacak buat perkara tak baik,
perempuan akan kata "nobody's perfect"

kalau lelaki tak kacak buat pekara x baik,
perempuan akan kata "no wonder la..muka pun dah macam penyamun" hahhah..jgn marah

kalau lelaki kacak tolong perempuan daripada di gangu org lain,
perempuan akan kata "wow macho nya, macam hero filem"   kihkih..

kalau lelaki x kacak tolong pulak,
perempuan akan kata " alah kawan jer tu bese ar tolong" klo xpun "nk tunjuk hero la mamat nih"

kalau lelaki kacak dapat awek cantik,
perempuan akan kata "ermm..mmg patut pun sepadan diaorang tu".. hahha betol ker..

kalau lelaki tak kacak dapat awek cantek,
perempuan akan kata" ni conform kena bomoh nih" klo xpon kena minyak pengasih" waahahha =))

kalau lelaki kacak di tinggal kekasih,
perempuan akan kata" xpe2 saye kan ada"...mmg xtau malu tol pompuan cmni..haha..

kalau lelaki x kacak di tinggal kekasih,
perempuan akan kata" tengok jer luaran nya mmg ptut pun kena tggl ngn awek dia"

dah xde idea lagi dah..blik2 kelas terus merepek sori2 perempuan kat luar sana
ini adalah sekadar gurauan semata mata jangan ambik hati.. hehhee..

anyway moral of the story
1.always think positve k
2.jangan kutuk org yang x hensem sbb itu ialah kurniaan Allah semuanya ada keistimewaan masing2..
3.bersyukurlah dgn apa yg d kurniakan oleh tuhan dan gunakanlah sebaik2 nya..
4.pos ini sedap d baca sambil mengorek hidong anda..korek dalam2 sambil feel...(ini bukan moral baik) dont do this at ur home..

selamat membaca...Assalamualaikum wbt.. zaaaasssss MG mau tido dulu.. lotih den..









Sunday, 20 February 2011

tanda2 anda bayi 80-an sarawak version

bismillah...
sapa nk lahir tahun 80an
untuk bacaan pada masa lapang...
enjoy...sure ktk org teringat balit zaman2 skolah dolok...

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Flashman, Gaban, satria baja hitam, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget
Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm,
mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat sebelah...

ingat sik, nurse kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.
pasya bunyi gigi member kita knak gerudi kat bilit
sebelah. ada gigi nok berlubang, knak laa tampal..

nak tok sure ktk org ingat...program minum susu kat skolah.
mok galakkan budak2 time ya minum susu. sekotak 30 sen jak beb...

cikgu2 mun mok denda, mesti pakei pembaris panjang
warna kunin ya.. paluk tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ka, mihun sup ka, 30 sen
jak kat kantin.

time skolah menengah, ktk org sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada nok suka kasut high-cut yang buatan china ya...ada nok suka
stoking tebal laaa...

internet? email? binatang apa lah ya? xda zaman kita org sapa ada ya ng kaya time ya.. haha

CD? apa ya? kaset tape penah laa dgr. tiket
wayang pun 5 inggit jak.

kita pegi kedei runcit, beli Chickerdis, Mamee ,
Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls nok
ada mainan kat dlm ya,
'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.
sik dilupakan juak, 'Ti Kam'.
bila dah abis exam, main jutaria la, seremban la,
Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa nk paling best skali. boleh
beli aiskrim ngan makcik2 yg bejual ya
kat luar skolah nun...

lagi sigek loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan
keja skolah, jom kita pegi makan.
budak2 nok dpt Rancangan Makanan Tambahan
(RMT) mesti kluar awal.

sigek gik yang best masa time Pendidikan
Jasmani,PJ. main bola laa, rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban,
penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 dudok...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. nok
tube aiskrim, ada byk2 color
ya. mun nak makan, mesti patahkan kat tengah2
ya! mun x pun aikskrim nk rega 10sen perisa milo,asamboi mcam2 gik la..

lipat kertas kecik2, pasya polah lastik. hmmm..tok
pun kita main juak..
baling2 kapur laa..

hmm...budak2 kat university knek tok, kebanyakan
nya lahir thn 1990/91.
knek tok digelar 'remaja'.

bagi cdak nya,cdak tok neyla penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the
Children...' ngan lagu 'Uptown Girl' nok cdak nya tauk,yg
Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi cdak nya, ada sigek jak Jerman kat dunia tok, dan
ada sigek jak Vietnam.

AIDS wujud sejak cdaknya lahir.

CD pun wujud time cdaknya lahir.

Michael Jackson dah putih dah time ya.

cdaknya cayak Spiderman dgn Incredible Hulk ya
filem2 baru.

cdaknya sikpat bayangkan skrin hitam putih utk
sebuah komputer.

cdaknya sik penah tauk pun 'Atari' dgn 'Game &
Watch'.

cdaknya sik cayak penah ada TV hitam putih...n
cdaknya knek tok sik reti nak
switch on TV mun sekda remote control.

dan cdaknya sik paham macam ney kita boleh
survive dkt universiti tanpa handphone...

hmm...jom kita check, kita tok dah tua ka sik:

1. ktkorg paham apa nok ktkorg baca kat atas ya,n ktkorg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kita
dah kawin

3. ktkorg sure pelik bila nangga bdak2 kecik main
komputer, selamba jak

4. kita geleng palak bila nangga bdak2 skolah
menengah guna handphone

5. kita dah sik byk klakar2 dgn member melalui
tepoon gik hari2

6. bila jumpa member lamak dari semasa ke
semasa, seronok bila berklakar
pasal cerita2 lamak, cerita2 lucu nok kita alami
masa dolok time kecik2, nakal2 dolok...

7. last skali, bila dah baca tok, ktkorg sure akan
terkenang kat member2 lamak ktkorg..

Yaaa, kita pun dah semakin tua!!


Teringat zaman2 dolok nk..?? hehe selamat mengenang balit zaman kita...cheers 80 an babies..





Saturday, 19 February 2011

"aku suka memekak'

bismillah,,

aiyya...boring giler hari tok.. xtauk nk molah pa eh..so, aku update blog jak la.. aritok tek aku bgn kol 11tgh ari.. mmg gila.. sbb mlm tdik aku layan cita kat tb sampe kol 3 pagi.. esok dah kelas ni pat layan cita sampe pagi2 butak gik..

kenak title post aku aritok "aku suka memekak" hahha.. aku pun x tauk.. sebenarnya apa yang aku nak madah ialah aku suka belagu bah..suka kiak kaung sorang2 lam bilit tok.. mun dah xtauk nak molah pa ya mula la nk crik lagu k karaoke.. ya la hobi harian aku..

Aku mmg suka muzik... aku layan semua music..balads, pop rock,blues,,jazz,hiphop, hardrock,sentimental  semua laa.. aku pun x tauk gik pa jenis2 music tok. yang penting masok lubang telinga aku nyaman di dgr..
mun aku blit msia hampir tiap2 minggu aku g karaoke.. hahha ng best sampe 3,4 jam juak dalam karaoke box..
arum bulak nya sampe xda sora gik dh kiak kaung..kadang2 ya mun dah semper alu tggl cmya jak karaoke box walaupun gik ada kredit lam ya.. tamak da jak..

Aku pande la main alat muzik sikit, sekadar k kaong2 sorg2 dirik ya boleh la.. mun dah sampe tahap pro ya rasanya belom gik la.. aku pande juak main gitar sikit2 ,main keyboard ermm.... boleh la ada juak kebolehan sikit..

Dolok time member sama swk yg blaja d ctok gik rami salu jak molah recording dirikpun.. molah cover lagu kata dirik nya tek.. tapi ya la ntah papa jak.. k rindok ati dirik jak time xda molah papa.. sbb idup d ctok mmg boring gilak. mun komposer nk molah lirik dtg jak jordan tok..kompom byk idea.. aku da juak coba molah lagu.. tapi nak nama xda darah seni ,alu xjadi2 lagu polah ku..hahha.

Kinek tok aku melepas boring belagu sorang2 jak.. kadang2 lak ada cdak member ku ajak jamming sama..best juak la walaupun gitar aku ya dah tua kit tapi gik dapat berbakti ngn aku.. ada juak k ngisik masa2 lapang..


Antara lagu yang penah kmk org main sama ada member ku upload lam youtube.. haha skadar k diat jak boleh la.. almaklumla x setaraf artis gik mek orang tok.. hahah..

Rasa nya tok jak poret ku ritok eh.. xda idea gik dah.. lak poret gik..

Asslamualaikum semua..bye..

Thursday, 17 February 2011

dah abis minggu tok

Assalamualaikum wbt....bismillahirrahmannirrahim...

Pejam celik pejam celik.. dah abis mggu tok.. adoyai..cepat jak masa berlalu, g kelas pun macam xda papa jak berlaku..tapi minggu tok ng sejok tahap gaban...hujan sepanjang mggu.. nasib bait xda salji ooo.. mun salji mok tambah gik cuti.... minggu 1st biasala mggu sesi suaikenal ngn doc2 subjek..aku ambik 6 subjek sem tok..ermm.. kira berat juak la tapi aku akn cuba sedaya upaya meluluskan diri untuk semua subjek2 tok..bak kata pepatah "bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian..Doakan aku mendapat kejayaan..AMIN..

Esok cuti,spt biasa la cuti ari jemat sabtu bukan berasa pun ..mun dah bgn pagi aher alulah xda rasa nikmat siang sbb malam awal..kol 4 lebih dah mlm.. tambah2 lagik musim sejok ng nyaman tdoooo..Kawan2 jgn ekot macam saya k.. ktk org rajin rajinla bgn subuh pasya ,baca la Quran ka..revision ckit2 (bg nk masih stdy ya) bg yg bekerja standby utk ke tempat kerja dan anggapla pekerjaan ktk org ya satu ibadah dan ikhlas melakukanya insyaAllah rezeki bertambah mun x cayak coba jak.. hehe.

Mgu depan rasanya suma kelas aku dah stat sepenuh nya..Dh standby nk blaja tok. semangat dah tok nk blaja.. Mak apak aku syg gilak ngn ktk duak.. mintak2 ktk duak sihat sentiasa hendaknya anakmu di sini sentiasa mendoakan kesejahteraan kalian berdua..

Rasanya tok jak utk hari tok.. esok ku poret gik k..To my semenanjung fren if u all dont understand what im saying just ask me the meaning k..:D assalamualaikum wbt..

Saturday, 12 February 2011

Berakhirnya Kisah Suka Duka Revolusi EGYPT

bismillah...
pergolakan yg berlaku d negara jiran jordan iaitu mesir mmg terlalu mengejutkan kami semua pelajar malaysia d jordan.. revolusi yg penuh drama menyaksikan jutaan rakyat mesir keluar bg mendesak supaya hosni mubarak meletakkan jawatan nya yg mencecah 30 tahun. Pemerintahan yg tiada pembangunan,suara rakyat hanya menjadi tahi telinga mereka yg berkuasa...rakyat miskin semakin miskin dan kaya menjadi semakin kaya.. akhirnya setelah 18 hari memprotes suara jutaan rakyat mesir menjadi kenyataan..semoga kisah mereka menjadi iktibar kpd pemimpin-pemimpin negara lain..http://www.hmetro.com.my/articles/Revolusigenerasimuda/Article/artikelMA